سازنده خط تولید پودر ماهی

سازنده خط تولید پودر ماهی

پودر ماهی، محصولی جامد و فرآوری‌ شده بوده که طی عملیاتی به دست می‌آید. این پودر طی فرآیند پختن، خشک‌ کردن و آسیاب ماهی کامل یا ضایعات آن تشکیل می‌شود. جهت تولید یک تن پودر ماهی، تقریبا به 4 تا 5 تن ماهی نیاز خواهید داشت. درنهایت، این پودر برای خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما تولید پودر ماهی نیازمند تجهیزات پیشرفته و به روز خواهد بود. امروزه، در ایران خط تولید مخصوص پودر ماهی جهت تامین خوراک دام راه‌ اندازی شده است. این خط تولیدها با برخورداری از تجهیزات به روز به تولید پودر ماهی مشغول هستند. در ادامه این مقاله به بررسی تجهیزات و فرآیند خط تولید پودر ماهی می‌ پردازیم.

نحوه تولید پودر ماهی

از زمانهای گذشته تا به کنون، پودر ماهی از طریق خشک‌ کردن ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر، کشور ژاپن و کشورهای دریایی از پودر و روغن ماهی استفاده می‌کنند. پودر ماهی در مصرف و تغذیه آبزیان نقش مهمی دارد. به علاوه، امروزه جهت تهیه دانه مرغ نیز از پودر ماهی استفاده می‌شود. بنابراین نقش پودر ماهی در تغذیه طیور و دام را نادیده نگیرید.

روند تشکیل و تولید پودر ماهی شامل مراحل متفاوتی می‌شود. آبگیری، پختن، جداسازی، خشک‌ کردن و سپس آسیاب از جمله آن‌ها است. از همین جهت، تجهیزات تولید پودر ماهی این وظایف را برعهده دارند. خط تولید پودر ماهی نیز مجهز به تمام این دستگاه‌ ها است.

فرآیند تهیه پودر ماهی

ماهیان پس از صید در مخازن بزرگ آب سرد نگهداری می‌شوند. پس از نگهداری ماهیان در این شرایط، جهت آبگیری به کارخانه فرستاده خواهند شد. در این مرحله، ماهی‌ ها به دستگاه طبقه‌ بندی فرستاده شده تا ریز و درشت از یکدیگر جدا شوند.

ماهی‌ با جثه بزرگ پس از خرد شدن در مخزن موقت، در دستگاه پخت همراه با ماهی‌ های ریز قرار می‌گیرند. تمام ماهی‌ ریز و درشت، در مدت زمان 20 دقیقه توسط بخار موجود در بویلر پخته می‌شوند. پس از طی این مراحل، به دستگاه‌ های جدا کننده انتقال خواهند یافت. در نتیجه، یکی از مراحل در خط تولید پودر ماهی انجام فرآیندهای فوق است.

مراحل خشک‌ کردن توسط ماشین‌ آلات پودر ماهی

روغن ماهی، توسط مخزن بزرگ و قابل حمل جهت انتقال به دستگاه سانتریفیوژ با مبدل حرارتی گرم می‌شود. این روغن پس از خالص‌ سازی سرد شده و جهت بسته‌ بندی به دستگاه‌ های دیگر فرستاده خواهد شد.

پودر ماهی پس از عبور از دستگاه همگون‌ ساز، توسط کانوایر به خشک‌ کن اول هدایت خواهد شد. در این مرحله توسط گرمای موجود در دستگاه، رطوبت پودر ماهی گرفته می‌شود. پساب‌ های حاصل از آن نیز به دستگاه اپراتور و پس از تبخیر چند مرحله‌ای غلیظ خواهد شد. درنهایت، طی این عملیات به شکل کنسانتره در می‌آید.

در خط تولید پودر ماهی، پس از مخلوط کنسانتره با پودر ماهی جهت یکنواختی به دستگاه همگون‌ساز منتقل خواهد شد. در این مرحله مخلوط کنسانتره و پودر به خشک‌ کن دوم وارد شده و رطوبت آن بطور کامل گرفته می‌شود. رطوبت حاصل از ترکیب پودر و کنسانتره باید به حداکثر 10-7 رسیده باشد.

در راه‌ اندازی خط تولید پودر ماهی، بخش اعظم سرمایه به خرید تجهیزات مربوط به آن اختصاص می‌یابد. از همین جهت، در صورت تمایل به راه‌ اندازی تولید پودر ماهی این موارد را در نظر داشته باشید. تا حد امکان دستگاه‌ های خود را از مراکز معتبر تهیه کنید.

تولید پودر ماهی سودآور یا زیان‌ده؟

در تولید این محصول، افراد بسیاری سرمایه‌ گذاری کرده و پس از سالها به سود رسیده‌اند. اما راه‌ اندازی این خط تولید پرهزینه بوده و سرمایه بالایی را در این راه باید اختصاص دهید. پس از گذشت زمان در ابتدا شاهد بازگشت سرمایه و سپس سود دهی خواهید بود.

درصورت تمایل به راه‌ اندازی و سرمایه‌ گذاری در بخش خط تولید پودر ماهی باید نکاتی را در نظر داشته باشید. درصورت وجود رقابت کم در این حوزه سرمایه‌ گذاری سودمند خواهد بود. به علاوه، تولید محصولی نو همراه با کیفیت بالا نیز موثر است.

تولید محصول با زحمت کم به نیروی ماهر و نیمه ماهر کمتری نیز نیاز خواهد داشت. اخذ مجوز در این زمینه باید به راحتی انجام شده و هزینه تبلیغات بالایی نداشته باشد. همچنین، سود دهی باید در مدت زمان کوتاه انجام شده و کار به صورت دائمی بوده و فصلی نباشد. با در نظر داشتن این شرایط، راه‌ اندازی کارخانه تولید پودر ماهی برای شما سودمند خواهد بود.

قیمت و خرید دستگاه پودر ماهی

همانطور که اشاره شد، برخی کارخانه‌ ها سازنده دستگاه‌ های مخصوص خط تولید پودر ماهی هستند. این کارخانه‌ ها احتمالا دستگاه‌ های مخصوص تولید پودر ماهی را با قیمت پایین‌ تری ارائه می‌کنند. از طرفی برخی دیگر از آن‌ها، شرایط خرید متفاوتی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند.

خرید دستگاه پودر ماهی نیز از طریق روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. بنابراین، پیش از هرگونه اقدام نسبت به خرید ابتدا به نکات فوق توجه داشته باشید. بررسی شرایط از تمام زوایا و توجه به میزان تقاضا را حتما در نظر داشته باشید.

مزایای تولید پودر ماهی

یکی از مزایای فرآیند تولید پودر ماهی، مبحث اشتغال‌ زایی است. به علاوه، جلوگیری از هدر رفتن ضایعات کنسروسازی و بهره‌ گیری بهینه از ماهیان غیر خوراکی از دیگر مزایای آن محسوب می‌شود. درصورت تامین ارز موردنیاز خط تولید پودر ماهی، این محصول از جمله محصولات مهم در صادرات خواهد بود.

برخورداری از قیمت مناسب نیز از دیگر مزایای آن محسوب می‌شود. پودر ماهی منبعی غنی از پروتئین بوده و بهترین تغذیه برای آبزیان و طیور خواهد بود. در نتیجه، پودر ماهی به عنوان تغذیه‌ای ثابت در رژیم غذایی دام و طیور قرار گرفته است.

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :